Wellan obroči

Wellan obročiKaj je obroč Wellan?

Obroč Wellan©2000 za ekološko tretiranje vode - brez kemije, magnetov in napajanja.

Obroč je narejen iz visokokakovostne informirane aluminjeva zlitine, ki se kot objemka namesti na dovodno cev. Tam obroč skozi cev sprošča aktivne nihljaje, ki vodi poamagajo odstraniti e nastale ter preprečiti nove izzive t.j. vodni kamen, korozijo, alge in bakterije.

Usedline, ki so kot takšne tudi osnova za razrast alg in bakterij, se začno intenzivno odstranjevati, nove pa preprosto ne nastajajo. Cevi se očistijo, strojna oprema pa postane ponovno polno funkcionalna.

Obroči so namenjeni reševanju težav, ki nastajajo v vodovodnih sistemih. Uporabljajo se za pripravo pitne in industrijske vode.

Obroče proizvaja nemško tehnološko podjetje Wellan GmbH, Sindelfingen. Na tem področju imajo že več kot 25 let izkušenj po vsem svetu.

Okvirni pogoji delovanja

Wellan-naprave lahko uporabljamo na vseh vrstah cevnih sistemov ne glede na material, iz katerega je cevovod izdelan ter tudi pri mešanih inštalacijah.

Mesto namestitve naprav naj bo zaščiteno pred močnejšim električnim poljem kajti konstanten vpliv električnega polja (>=50 V/m) lahko napravo izprazni. Prav tako je potrebno napravo zaščititi pred vodo, da se prepreči nastanek površinske korozije.

Tudi voda v cevovodih, na katerih so nameščene Wellan-naprave, naj bo zaščitena pred prisotnostjo vpliva električnih polj. V kolikor so cevovodi napeljani skozi ali vzdolž močnih električnih polj, se nihanja v vodi prekrivajo.  Zaradi stalnega
napajanja celotnega vodnega toka z vsiljenim nihanjem (skozi napravo priteče vsaj minimalna količina vode). Napravo dimenzioniramo glede na določen volumenski pretok, ki ga inštalacija omogoča.

Delovanje

Atomi se gibljejo sinhrono, kar pomeni, da vsak posamezen atom niha tako kot njegov sosed. Če v gibanje vnesemo drugo gibanje, ustvarimo interferenco. Tako dve različni nihanji povzročita eno novo. Takšen vnos v tekočino imenujemo aktivno nihanje. • Wellan®2000 obroč prenaša aktivno nihanje v vodo brez neposrednega stika z njo. • Namesto kemičnih procesov ima glavno vlogo kvantna fizika. Uspešnost učinkovanja tehnologije Wellan® je neodvisna od vrste materiala, iz katere so cevi. Cev je lahko je PVC, litoželezna, svinčena, betonska ali iz drugega kompozitnega materiala.

 

Montaža

Namestitev obroča Wellan je relativno hitro izvedena. Mikrolokacijo namestitve določimo s tehnološko presojo in z natančnim meritvami elektromagnetnega sevanja.

(1) S suho krpo na grobo očistite cev.

(2) Okrog cevi navijte dovolj priloženega traku, da se bo obroč temeljito prilegal.
Prepričajte se, da bo obroč na koncu popolnoma zaprt! Ne sme ostati niti najmanjša reža.

(3) Montirajte obroč in sledite navodilom.

(4) Obroč ovijte s skrčljivo folijo.

(5) Ovijte obroč s trakom, da ga tako zaščitite pred fizičnimi udarci in »zapečatite« konce folije s trakom, da zaščitite obroč pred (kapljajoč o) vodo.

(7) Na vsako stran obroča pritrdite eno ali dve vezici, ki držita obroč na mestu in učvrstita trak.

(8) Taka namestitev ščiti Wellan obroč pred zunanjimi vplivi, kot so voda, umazanija, prah ali dež. Vendar pa mora biti to narejeno tako, da se pod ovojem ne more nabirati vlaga.

Namestitev Wellan obroča za zunanjo uporabo

Nadaljujte, kot je opisano zgoraj in namestite drugo zaščito z močno plastjo, odporno proti UV žarkom.

 

Zanima me več

Ekomunala d.o.o.
Moskovska ulica 4
1000 Ljubljana

tel: 01 620 88 67
gsm: 040 206 562, 041 222 820
e-pošta: info[at]ekomunala.si