Bioaktivator – BCX 900

BIO AKTIVATOR – BCX 900


BIO AKTIVATOR – BCX 900
100 % naraven bio aktivator iz rjavih morskih alg - Biocomplex 900 (BCX 900) okrepi tla in rastline, izboljšuje odpornost in pospešujejo rast.

BCX 900 je bio aktivator, namenjen za običajno ali ekološko gojenje rastlin. Namenjen je gnojenju in izboljševanju tal. Učinkuje na krepitev rastlinskih celic in rastlinam omogoča optimalno rast.

Biocomplex in njegove lastnosti:

Delovanje na rastlino:

  • PREVENTIVNA ZAŠČITA: Preparat vsebuje Alginate (gelu podobna tekočina), ki se zlepi na liste in naredi tanek zaščitni sloj.Višji PH Alginatov dela rastlino neužitno za škodljivce in okužbe, rastline pa so bolj odporne na bolezni in nematode;
  • RAST KORENIN: Posebnost tega preparata so oligosaharidi (čisti sladkorji), ki delujejo kot signal,da rastlina vzpodbudi rast finih korenin.Te posledično bolje črpajo hranila iz zemlje in so bolj odporne na sušo. Sami pridelki pa so posledično večji.

PO VSAKEM ŠKROPLJENJU Z BCX 900 SE RAZVIJE NAJMANJ 50% VEČ DROBNIH KORENIN KAR POMENI:

  • rastline bolje črpajo hranilne snovi iz zemlje;
  • potrebujejo manj gnojenja;
  • večji in kakovostenjši pridelki (v povprečju za 20%);
  • rastline bolje prenašajo stresne situacije, kot so suša ali večji nalivi vode.

KAKO DELUJE

Najprej rastlinam močno poveča koreninski sloj, posledično se jim močno poveča vsrkavanje, in izkoriščanje hranilnih snovi, hkrati pa bolje prenašajo stresne situacije kot so suše in bolezni. Gelu podobna tekočina (alginati) se zlepi na liste in ščiti pred dehidracijo in okužbo žuželk. Alginati omogočajo boljšo porazdelitev in lepljenost  pesticidov, sama efektivnost pa se jim poveča. Biološka dejavnost v tleh se poveča že v prvem letu uporabe preparata. BCX 900 med škodljivimi in koristnimi organizmi vzpostavi boljše biološko ravnotežje. Posledično je rastlinam zaradi močno povečane dejavnosti talne biologije zraven večje količine dušika na razpolago tudi več ogljikovega dioksida.Škropljenje po zemlji nevtralizira kemijsko sestavo tal (pufranje tal) in biološko pozdravi tla. Zdravi predvsem sive huminske kisline. Te kisline so nosilke rodovitnosti v zgornjih plasteh zemlje. V povezavi z anorganskimi finimi delci v tleh vzpostavljajo glineno - humusni kompleks. Te biološke trajne strukture in nosilke rodovitnosti se v tleh močno zmanjšajo, kadar je npr. zaradi zunanjih vplivov delo mikroorganizmov bistveno zmanjšano (škropiva,kisli dež,...) Preprečuje erozijo tal. Veter in voda odnašata vrhnje plasti zemlje. Povzročata zamuljanje tal ali uničujeta semenske klice. Z uporabo BCX 900 že po enkratni uporabi občutno zmanjšate erozijo tal.