« Nazaj

Bioplus d.o.o.

Škofja Loka
Bioplus d.o.o.
Naslov firme: Kidričeva 75, 4220 Škofja Loka
ID za DDV: 81687044
TRR: SI56 0202 4003 5251020
Telefon: 04-513-49-00
Fax: 04-515-69-00
E-mail: info@bioplus.si
Direktor: Mihael Habicht

Kdo smo?

Kdo smo

Manjše podjetje z več kot 20 letnimi izkukšnjami na področju okoljske tehnologije.

Prvenstveno bi vam radi predstavili bio razmaščevalno napravo SMARTWASHER, ki se uporablja za ročno pranje delov v delavnicah.

Predstavitev si lahko ogledate v spodaj priloženi datoteki ali izpostavljeni novici.


Sicer pa izvajamo storitve biotehnološkega vdrževanja odtočnih sistemov:

- bio remediacija (bakterijska razgradnja) maščob v odtokih
- praznjenje lovilcev maščob, greznic in malih čistilnih naprav 
- preventivano in urgentno čiščenje odtočnih cevi
- pregled odtočnih cevi s kamero
- nameščanje biotehnološki pripravkov za za razgradnjo organskih odpadkov in nevtralizacijo vonjev

Nudimo rešitve za sanacijo vonjev:

- sanacija vonjev na površinah (odlagališča, deponije, industrijski obrati)
- sanacija vodnih bazenov (čistilne naprave, avtopralnice)
- sancija vonjev v zraku (protismradne zavese)

Za sanacijo vonjev še posebej izpostavljamo BioStreme 111 kot preizkušeno sredstvo za razgradnjo vonjev.

Uporablja se za strojno pranje zabojnikov na smetarskih vozilih. Posebej učinkovito je to sredstvo pri pranju že izpraznjenih zabojnikov za biološke odpadke. Običajno razmerje med čistim sredstvom in vodo je 1:1000. Nevtralizacija vonja na notranji površini zabojnika traja 3-4 dni.

Tak postopek že uspešno izvajajo nekatera komunalna podjetja (Marjetica Koper, Komunala Sl.Bistrica, Komunala Sežana..).

Kaj je BioStreme 111 ?

BioStreme 111 je tekoči nevtralizator smradu. Je mešanica aminokislin, esencialnih olj, vitaminov, mineralov, purinov, pirimidina in kompleksnih organskih ekstraktov. BioStreme 111 je popolnoma varen in ne vsebuje encimov, bakterij in nevarnih kemičnih snovi.

Kako BioStreme 111 deluje ?

BioStreme 111 kot kontaktni deodorant omogoči takojšnjo odpravo smradu . Posebna sestava mikrohranil vzpodbudi razvoj fakultativnih bakterij, ki organske odpadke razgradijo brez slabih vonjev. Poseben biološki proces zagotavlja dolgoročno eliminacijo H2S, merkaptanov, ketonov, volatilnih maščobnih kislin in amonijaka.

Na katerih površinah deluje BioStreme 111 ?

V bistvu se BioStreme 111 lahko uporablja na vseh površinah. Pogosto se uporablja v sortirnicah, stiskalnicah, centrih za reciklažo, na komunalnih vozilih, v klavnicah in kafilerijah, na blatu iz čistilnih naprav papirnic in komunalnih čistilnih naprav, v prostorih s smetmi, kjer nevtralizira smrad izcednih vod na tleh in po površinah smetnjakov in zabojnikov.

Kako dolgo traja učinek ?

Potem ko se sredstvo »usede« na površino (približno 20 minut po nanosu) traja učinek okrog od 5 do 7 dni. V mnogih primerih bo to dovolj za odpravo smradu. V primeru trdovratnega smradu pa je možna dodatna aplikacija po začetni obdelavi.

Ali je nevarno hoditi ali voziti po sredstvu 111 ?

Potem ko se je sredstvo 111 usedlo na površino, po njem ni nevarno hoditi – ne bo drselo ali oviralo prometa. Manjši promet ne zmanjšuje učinka, velik pa lahko.

Kako deluje na dežju – ali se lahko spere ?

Ko se je sredstvo usedlo, mu manjši dež ne škodi. Katerakoli tekočina, ki pride v stik s sredstvom, omogoči ponovno aktiviranje in delovanje. Zmeren do močan dež pa lahko učinek zmanjša. V tem primeru priporočamo ponovno uporabo. .

Ali bo BioStreme 111 učinkoval na maščobe ?

Absolutno. BioStreme 111 odlično deluje na volatilne maščobne kisline kot tudi na H2S, merkaptane, ketone in amonijak.

Ali se lahko BioStreme 111 uporablja v notranjih prostorih ?

Da, pod pogojem da se uporablja na trdnih površinah. Ne priporoča se uporaba na preprogah in pohištvu, ker vlaga lahko povzroči nastanek plesni. Odličen je za betonske, lesene, keramične in plastične površine.

Kako se BioStreme 111 uporablja ?

BioStreme 111 se uporablja kot razpršilno sredstvo v obliki tekočine v predpisanem razmerju z vodo. Za nanos sredstva na površino uporabljamo lahko opremo za ročno razpršitev (spreji), škropilnice, visokotlačne čistilce, visokotlačne cevi na kamionih, vodne tope in drugo.

Sredstvo se glede na namen uporablja v naslednjih okvirnih razmerjih:

- Za obdelavo tal sortirnic in drugih manipulativnih površin – 300:1

- Za čiščenje in pomivanje praznih smetnjakov in zabojnikov – 500:1

- Za čiščenje površin na tržnicah – 1000:1

- Za škropljenje organskih odpadkov – 50:1

Za izpiranje smetnjakov na terenu je možno uporabiti cisterno za vodo in visokotlačno cev komunalnega vozila, s tem da je potrebno mešanico sredstva pripraviti prej in na visokotlačno cev namestiti nastavek za razpršitev.

Za velike površine odlagališč se uporablja vodni top ali pa specialno vozilo s prikolico, na kateri je cisterna s sredstvom in naprava za pogon sistema.

Kakšno površino lahko sredstvo obdeluje ?

En liter BioStreme 111 lahko pri uporabi visokotlačnih razpršilnih naprav razredčite z vodo v razmerju od 1: 50 do 1: 1000, odvisno od stanja na terenu in tako pokrije površino celo do500 m2.


Kontakti

tel.: 04 513 49 00
fax: 04 515 69 00

e-mail: info@bioplus.si